pročitajte na našem blogu

24/04/2024

Nokti koji obaraju s nogu uz gradivni trajni lak

Gradivni trajni lak

Gradivni trajni lak postaje sve popularniji hit u svijetu manikure. Ljubitelji manikure vole ga zbog njegove izdržljivosti i dugotrajnosti, a opet nježnosti prema prirodnim noktima. U nastavku ti donosimo pojašnjenje o čemu se točno radi, ali i koje su prednosti naspram uobičajenih tehnika nadogradnje noktiju.

 

EVO kao savršen gradivni trajni lak

S našim EVO proizvodima može se raditi više tehnika izrade noktiju. Osim klasičnog trajnog laka i nadogradnje noktiju, EVO je savršen odabir i za gradivni trajni lak (ojačavanje).

„Običnim“ trajnim lakom smatra se ravna aplikacija baze, dok ova tehnika podrazumijeva osnovnu bazu, nakon koje dolaze dva sloja boje i završni top coat. Gradivni trajni lak je tehnika koja podrazumijeva dva nanosa baze, dva sloja boje te završni top coat. EVO 80 Base & Build i EVO Contour Base & Build mogu se koristiti i za geliranje i izgradnju apexa. Ipak, bez obzira koju tehniku koristiš, ako pravilno primjenjuješ EVO proizvode uvjerit ćeš se u predivne rezultate i nokte koji izgledaju prirodno i privlačno.

Važno je znati kako se sve EVO baze mogu koristiti za nanošenje jednog ravnog baznog sloja. Savršeno naneseni bazni sloj neophodan je za dugotrajnu postojanost gela, pružajući dobro prianjanje i temeljito stvrdnjavanje, bez obzira koju tehniku izrade noktiju koristiš.

Gradivni trajni lak ima mnogo prednosti. Baza se može jednostavno dopuniti ili skidati, a uz to je fleksibilna i ne stvara dodatan teret prirodnom noktu. Ova tehnika može se koristiti za sve tipove noktiju, a posebno je preporučujemo onima sa slabijim noktima, kao i onima kojima je proces skidanja standardnih gelova stanjio prirodne nokte. Zahvaljujući jedinstvenoj formulaciji, EVO proizvodi jačaju prirodne nokte i pomažu spriječiti lomljenje ili istanjivanje. Naročito zbog toga što nije potrebno rašpanje kako bi se skinuo lak, već se koristi soak off metoda.

 

EVO aplikacija korak po korak za nokte bez mane

Gradivni trajni lak izgleda prirodnije i elegantnije od običnog gela te je savršen izbor za evente koji nas čekaju u idućim mjesecima.

Savršeno nanesen bazni sloj neophodan je za dugotrajnu postojanost pružajući dobro prianjanje, precizno oblikovanje i čvrstoću. Sve EVO baze se nanose koristeći istu aplikaciju koja se sastoji od temeljnog, zaglađenog i pojačanog sloja.

Temeljni sloj nanosi se tako da nagneš četkicu pod 80 stupnjeva i snažno pritisneš bazu u ploču nokta. S primjenom započni u središtu nokta i povlači prema dolje, a zatim prekrij lijevu i desnu stranu.

Zaglađeni sloj – nagni četkicu na 45 stupnjeva i glatko nanesi počevši od središta nokta. Pokrij desnu i lijevu stranu i zatvori slobodni rub. Vrhom četkice podigni gel sa slobodnog ruba, a preklapajućim potezima nanesi gel niz središte nokta, pomičući četkicu lijevo i desno.

Za pojačani sloj koristi Arch Brush kist kako bi lagano rasporedila gel sa slobodnog ruba. Laganim pokretima rasporedi ga na stres zonu te upotpuni udubine u noktu. C luk se nanosi iz slobodnog ruba prema kutikuli.

Prvi sloj boje nanesi od središta nokta, preko slobodnog ruba, a zatim ponovi s lijeve i desne strane. Prelaskom četkice preko slobodnog ruba višak proizvoda ćeš ostaviti na centru slobodnog ruba. Drugi sloj boje mora biti nanesen s manje pritiska na četkicu kako bi se postigla zaglađenost i intenzitet boje. Po potrebi ponovi.

EVO završni sloj (gloss top coat) nanesi tanko i ravnomjerno. Nakon sušenja koristi Cleanser za uklanjanje ljepljivog sloja. Kao šećer na kraju nanesi Ethos bademovo ulje ili Bio Sculpture kremu za ruke.

0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaPovratak u trgovinu