pročitajte na našem blogu

30/06/2022

Šablone za nokte i vrste nadogradnje

Nadogradnja noktiju nikad nije bila raznolikija – dostupne su raznolike šablone za nokte, velik izbor materijala, raznih oblici i duljine koji omogućavaju da svojim klijenticama priuštiš nokte o kojima su oduvijek sanjale. I naravno, uz kvalitetan izbor proizvoda zagarantirani su i zdravi nokti!

 

Kakve šablone za nokte postoje?

Na tržištu postoji nekoliko mogućnosti nadogradnje noktiju – šablone za lakše nanošenje gela, tipse i svilene trake. Svaki od ovih alata ima svoje prednosti i mane te je na tebi (i samoj klijentici) da odlučite koji način nadogradnje će biti najbolji za njene nokte i stil života. No, kako bi bila sigurna da će odabrani način biti idealan za svaku klijenticu, ukratko smo te odlučili podsjetiti zašto (ne) odabrati određeni način nadogradnje. Ili te upoznati s njima ako tek ulaziš u bogat svijet noktiju i potrebno ti je više informacija.

Svi ovi oblici nadogradnje noktiju razlikuju se po vremenskom periodu u kojem traju, načinima na koji se stavljaju na nokat, ali i za koju duljinu noktiju su najprimjereniji.

 

Šablone za nadogradnju noktiju gelom i akrilom

Danas možda najpopularniji način nadogradnje noktiju su upravo gel i tehnike akrila. Kada se govori o „umjetnim noktima“ većina ljudi misli upravo na ovaj način nadogradnje noktiju. Obje tehnike idealne su za sve dužine noktiju. Zahvaljujući ploči nokta koja se povećava, kreativnost svake noktarice dolazi do izražaja kada se radi o nail artu!

Nokti su čvršći, trajni i otporni – gel i akrilni nokti traju tri do četiri tjedna. Naravno, ako je manikura napravljena pravilno, cijelo će vrijeme izgledati uredno i lijepo, i kao dio prirodnog nokta. Postupak skidanja je nešto kompliciraniji, ali uz pravilnu pripremu nokta prije stavljanja gela i akrila, ne bi se trebala oštetiti prirodna ploča nokta.

Danas najrašireniji način ugradnje gel ili akrilnih noktiju je korištenje profesionalnih šablona za nokte pomoću kojih je stavljane gela olakšano, uredno i simetrično.
Svaki nokat poprima prekrasan oblik nakon ugradnje gela. Postavljanje same šablone za nokte je jako jednostavno i odgovara svakom tipu prirodnog nokta. A kako bi bila sigurna da šablonu iskorištavaš na najbolji mogući način, donosimo ti kratki video tutorial.

Na Bio Sculpture web shopu možeš pronaći pakiranja od 500 jednokratnih šablona, 50 zlatnih šablona pa čak i teflon višekratne šablone za nadogradnju noktiju.

 

Full cover press-on tipse

Još jedan, nešto manje češći oblik nadogradnje noktiju su tipse. Prije napretka tehnologije u svijetu noktiju na prirodni nokat su se stavljale ljepilom ili nekom drugom kemijskom vezom. To je nenerijetko jako štetilo noktima te se saloni nisu htjeli upuštati u tako nesigurne postupke. No, danas imamo full cover press-on tipse koje su prozirne i tanke, dok Bio Sculpture press-on tipse savršeno prianjaju s bazom, nije potrebno ljepilo, dok je rezultat još elegantniji! Jednostavne su i praktične za korištenje pa ih i početnice mogu odmah uvrstiti u svoj repertoar nadogradnje noktiju.

 

Uz ručnu UV/LED svjetiljku nadogradnja noktiju ovim tipsama bit će još praktičnija! Predivan rezultat dostupan je još brže i možeš biti sigurna da će biti postojana i trajati do četiri tjedna.

Tipse kao izbor za nadogradnju noktiju imaju nekoliko prednosti i mana. Svaki nokat jednako će izgledati zahvaljujući kalupu tipse. One su čvrsta podloga za razne manikure i nail art kreacije te su super jednostavne i idealne za početnice.

Isto tako postoje tipse u različitim stilovima – square, almond, coffin, stiletto… Za lakše snalaženje možeš odabrati i kutiju s tipsama koje su označene brojevima od jedan do deset i lako se nadopunjuju.

Prilikom apliciranja tipsi važno je da postupak izvedeš pravilno kako na površini prirodnog nokta ne bi ostali mjehurići koji kvare krajnji rezultat. Iako bi klijentice mogle pomisliti kako će im nokti izgledati deblje zbog dodatnog sloja na njima, full cover press-on tipse su super tanke. Rađene su od gela i na njih nije potrebno nanositi dodatan sloj te izgledaju prirodno.

Bio Sculpture full cover press-on tipse jednostavno se skidaju soak off tehnikom koja ne šteti tvojim noktima. Po tome su jedinstvene i vrlo tražene.

Zbog prirode tipse nokti mogu izgledati nešto deblji jer se ipak rado o dodatnom sloju na noktu. No, zato je bitno izabrati kvalitetne tipse koje se mogu stanjiti, kako bi krajnji rezultat izgledao što prirodnije. A i same tipse će se prilikom skidanja lakše odvajati od nokta. Za dodatno informiranje i lakšu nadogradnju noktiju press on tipsama donosimo ti kratki tutorial.

 

Svilena traka

Tehnika nadogradnje noktiju svilenom trakom bila je popularna 1980-ih godina, prije pojave akrila koji se pokazao kao čvršći i praktičniji izbor. Ipak, danas dobiva sve više pažnje, a možda je odlučiš (ako već nisi) i ti koristiti kao dodatnu tehniku nadogradnje. Svilene trake najčešće se koriste kao malo produljenje prirodno kratkih noktiju ili za popravak oštećenog nokta (profesionalna verzija trika s čajnom vrećicom!). Svilena traka nokat vaše klijentice krasit će i do četiri  tjedna uz pravilno postupanje.

 

Glavna prednost svilene trake je to što nokat čini snažnijim, ni na koji način ne šteti noktu. To je ujedno i velika prednost ove tehnike naspram ostalih – zato je sigurnija za osjetljive i slabe nokte. Lako se skida i svilena traka je jeftinija od gel manikure ili press-on tipsi. No, ne nude svi kozmetički saloni ovu uslugu.  Ako nisi upoznata s ovom tehnikom ili bi htjela osvježiti znanje, čekiraj ovaj kratki video tutorial i podsjeti se. A ako te svilena traka već pridobila, slobodno nadopuni svoj inventar. 🙂

 

Koje šablone za nokte odabrati?

Točan odgovor je da odgovora nema. Svaka tehnika razlikuje se po svojim karakteristikama. Na tebi je da educiraš svoje klijentice ili da zajedno zaključite što će biti najbolje za njihove nokte.

Imaš li kakvih pitanja ili te zanima više informacija, javi nam se jer je Bio Sculpture ovdje uvijek za tebe, tvoj salon i klijentice!

0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaPovratak u trgovinu