Kako je ruska pedikura zaludila svijet?

pročitajte na našem blogu

18/05/2023

Kako je ruska pedikura zaludila svijet?

ruska pedikura blog

Novi trendovi dolaze i odlaze, no čini se kako će ruska pedikura ostati hit i dalje.  Informiraj se o ovom trendu koji štedi vrijeme, dok za sobom ostavlja glatke rezultate. Ako još nisi, vrijeme je da isprobaš ovaj bombastičan novitet beauty svijeta!

 

Što je ruska pedikura?

Ruska pedikura je inovativna vrsta suhe pedikure koja se radi podo diskovima. Ovi diskovi su od nehrđajućeg čelika koji se koriste sa refilima različite abrazivnosti pa se mogu prilagoditi debljini kože. Kako podo diskovi savršeno obavljaju posao na suhoj koži, ova vrsta pedikure izvodi se „na suho“ – i stvarno je učinkovita!

U nastavku teksta donosimo ti nekoliko savjeta kako izvesti savršenu rusku manikuru kako bi se sve klijentice uvijek rado vraćale i ponosno pokazivale svoja stopala!

 

4 savjeta za rusku pedikuru bez mane

 

Iako nije pretjerano komplicirana, ruska pedikura izvodi se isključivo u salonu, od strane profesionalaca.

Ako još nisi uvela ovaj inovativan tretman u svoj salon, vrijeme ja da oduševiš klijentice.

Otkrivamo ti nekoliko savjeta za idealnu rusku pedikuru i predivne rezultate.

 

 

  1. SUHA STOPALA

Prilikom ruske pedikure neizmjerno je bitno da stopala budu u potpunosti suha. Prije tretmana stopala možeš dezinficirati, osvježiti nekim od preparata za suho pranje ili ih nakratko umakati u kupki – do 5 minuta. Važno je naglasiti kako kupka ne bi smjela imati šampone i slične preparate, odnosno trebaš ih svesti na minimum.

Ovaj postupak je bitan jer podo diskovi koji se koriste tijekom tretmana najbolje djeluju kada je koža suha. Isto tako, lužina u sapunici omekšava keratin između živih i odumrlih stanica kože, što jako odmaže jer se odumrla koža pretjerano trusi tijekom obrade.

 

  1. PODO DISKOVI

podo diskRuska pedikura izvodi se podo diskovima napravljenima od kirurškog čelika visoke kvalitete. Oni se stavljaju na brusilicu i različitih su veličina, uz samoljepljive nastavke koji su napravljeni za jednokratnu upotrebu. Prilikom svakog tretmana bitno je paziti na sterilizaciju i klijenticama osigurati najvišu kvalitetu usluge.

Nastavci se biraju ovisno o stanju kože na stopalima. Najgrubljim se obrađuju jako debeli natisci, nakon čega možeš prijeći i na one finije. Svako stopalo je jedinstveno, pa se i njemu trebaš prilagoditi. Bitno je naglasiti da nikad ne pritišćeš disk jer ga koristimo zbog njegove brzine i okretaja, ne zbog sile pritiska. U suprotnom bi se koža mogla zažariti i zapeći klijenticu.

 

 

  1. NJEGA PRIJE TRETMANA

 

hygiene prepKao pripremu prije tretmana uvijek preporučujemo Hygiene prep, otopinu za maksimalnu dezinfekciju nogu i pribora s ugodnim, prirodnim mirisom.

S druge strane, nakon ruske pedikure preporučujemo nekoliko posljednjih savjeta kako bi stopala bila nježna i njegovana do idućeg tretmana.

 

 

 

4. NJEGA NAKON TRETMANA

Ako upišeš termin „ruska pedikura“ u tražilicu, gotovo svaki rezultat spominje i parafinsku kupku koju je poželjno napraviti nakon tretmana. Otvaraju se pore, pa koža lakše upija regenerirajuće tvari i kupka potiče cirkulaciju. Parafinske kupke preporučuju se osobama sa izrazito suhom kožom jer njeguju, vlaže i čiste kožu ruku i stopala.

Nadalje, ono što još svakako vrijedi isprobati nakon tretmana je Bio Sculpture Heel balm. Osim u salonu, odličan je partner i za kućne pedikure. Obnavlja pukotine na stopalima te regenerira i omekšava suhu kožu stopala. Nakon čišćenja stopala, odnosno pedikure, nanesi ih na pete svaku večer prije spavanja.

Nakon obrade tvrde kože i poliranja stopala, na red dolazi lakiranje noktiju. Razmisli o odabiru boje, nijanse ili možda otkačenog nail arta. Ako može na rukama, zašto ne bi moglo i na stopalima?

 

Ne čekaj zadnji tren

Ljeto je iza ugla, lakše nam je izdržati kišne dane i zato je krajnje vrijeme da se naručiš u svoj salon jer ruska pedikura te čeka. Ipak, dok čekaš svoj termin, o svojim stopalima brini i kod kuće. Otkrij tajne savršene pedikure u našem blogu.

 

0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaPovratak u trgovinu