Pribor za manikuru by Bio Sculpture: za dugotrajne i lijepe nokte

pročitajte na našem blogu

09/09/2021

Pribor za manikuru by Bio Sculpture: za dugotrajne i lijepe nokte

Tražite kvalitetan pribor za manikuru? Na pravom ste mjestu!

„Nisam stigla ni nokte srediti!“ Zasigurno ste bezbroj puta izgovorile ovu rečenicu. Užurbana svakodnevica ponekad nam ne ostavlja vremena za uživanje u malim stvarima. Ipak, svatko od nas treba pronaći barem jedan sat dnevno za potpuno opuštanje i bavljenje onim što nas veseli. Nije tajna da svaka žena voli imati lijepe i uredne nokte, stoga izdvojite malo vremena te se posvetite zdravlju i ljepoti svojih noktiju. Ako niste tip osobe koji voli odlaske u kozmetičke salone i prilagođavanje terminima, odradite manikuru kod kuće! Naravno, prethodno se educirajte te pročitajte neki od naših korisnih vodiča kako biste savršeno uredili svoje nokte.

Osim malo znanja, trebat će vam i kvalitetan materijal te pribor za manikuru. Ne umanjujte vrijednost svojih noktiju u usporedbi s primjerice kožom ili kosom. Osim što je lijepo vidjeti uredne i nalakirane nokte, njihova uloga je znatno važnija od same ljepote. Oni štite vrhove prstiju od ozljeda, stoga ne smijemo dozvoliti da postanu uništeni, krhki i lomljivi.

Odaberite samo najkvalitetnije proizvode iz Bio Sculpture kolekcije i priuštite svojim noktima tretman kakav zaslužuju. U ovom vodiču saznat ćete kakav sve pribor za manikuru postoji te koji su osnovni proizvodi koji vam trebaju za brzo i jednostavno uljepšavanje noktiju.

 

 

Koji materijal i pribor za manikuru odabrati?

 

Kako biste mogli nabaviti potrebne i odgovarajuće proizvode, najprije morate znati koju vrstu manikure želite. Zanima li vas samo njega noktiju bez lakiranja, trajni lak ili pak geliranje noktiju. Kada odlučite koji je tretman prikladan za vas, tada je vrijeme da naručite svu potrebnu opremu, materijal i pribor za manikuru.

Prije nego što započnete manikuru, bitno je da pripremite površinu na kojoj ćete raditi. Prebrišite podlogu čistom krpom, a zatim posložite sve što će vam tijekom procesa izrade trebati.

Koju god vrstu tretmana odabrali, postoje neki proizvodi koji će vam uvijek biti potrebni. To su prije svega rašpice, polir blokovi, škarice i pogurivači.

 

pribor za manikuru i pedikuru

Rašpice i polir blokovi kao neizostavan pribor za manikuru

 

Rašpice su osnovni alat bez kojeg manikura gotovo pa ne bi mogla postojati. One služe za lagano skraćivanje i oblikovanje nokta u željeni oblik. Imajte ne umu da postoje rašpice različite granulacije, odnosno jačine. Ne možete koristiti istu rašpicu za rašpanje gela i prirodnog nokta. Rašpa za gel bit će pregruba i uništit će prirodan nokat, dok će ona za prirodan nokat biti preslaba i neće moći oblikovati gel. Kao što smo prethodno istaknuli, od ključne je važnosti da vodite računa o granulaciji. Što je granulacija veća, to je rašpa slabija. S druge strane, što je granulacija manja, to je rašpa grublja.

Granulacije idu sljedećim redoslijedom:

 

  1. 0/80 – vrlo oštra i gruba rašpica koja služi za skidanje gela s noktiju
  2. 100/100 – nešto manje gruba rašpica od prethodne koja služi za oblikovanje gela
  3. 180/180 – srednje gruba rašpica koja služi za skraćivanje i oblikovanje noktiju
  4. 240/240 – iznimno blaga rašpica namijenjena tretiranju prirodnog nokta

 

Bio Sculpture u svojoj ponudi ima rašpice različite granulacije, oblika i veličine.

 

Rašpice za gel

 

Ako vam je potrebna rašpica kojom ćete bez problema oblikovati gel, preporučujemo ljubičastu rašpicu granulacije 80/80. Ona služi za izravnavanje gela nakon aplikacije te eventualne popravke.

https://biosculpture.hr/product/ljubicasta-polirka-80-80/

 

Sljedeća rašpica koju svakako trebate imati u svojoj kolekciji ako planirate raditi gel je zlatna rašpa. Njezina uloga je oblikovanje, ali i ispravljanje gotovog rada bez uništavanja gela.

https://biosculpture.hr/product/zlatna-raspa-100-100-10x/

 

Jedan od omiljenih alata nedvojbeno je dvostrana rašpa, odnosno polirka za oblikovanje gela. S bijele strane nalazi se rašpica 100/100 granulacije, dok je narančasta strana polirka koja služi za ispravljanje neravnina.

https://biosculpture.hr/product/orange-file/

 

U ponudi je još mnoštvo rašpi različitih granulacija u ravnom, zaobljenom ili  pak u obliku polumjeseca. Na vama je da odaberete onu koja će vam najbolje odgovarati i s kojom ćete najlakše rukovati. Sve rašpice osiguravaju vrlo visoku kvalitetu te su izrađene od vrhunskih materijala. Njihova otporna struktura omogućava brzo uklanjanje slojeva s nokta te dug period primjene.

 

rašpice

Rašpice za prirodne nokte

 

Za razliku od rašpica za gel koje su poprilično grube jer je njihov cilj oblikovanje premaza na noktima, rašpice za prirodne nokte mnogo su blaže i nježnije. Ako uzmete blažu rašpicu i krenete rašpati gel, neće biti neke velike štete. Jedino će vam proces oblikovanja trajati duže i biti malo teži. No ako uzmete grublju rašpicu i njome rašpate prirodne nokte, oni vam to neće oprostiti. Na ovaj  način ćete ih potpuno  uništiti te učiniti lomljivima i krhkima. Upravo  iz tog razloga, važno je znati odabrati odgovarajući pribor za manikuru.

Naša preporuka ide za Bio Sculpture sivu polirku za prirodni nokat. Njezina specifična struktura omogućuje meko poliranje te očuvanje zdravlja prirodnog nokta.

https://biosculpture.hr/product/bs-siva-polirka-za-prirodni-nokat/

 

Vaši će prirodni nokti voljeti i crne silikonske rašpice pravokutnog oblika. Izrađene su od kvalitetnog vodootpornog materijala, a u jednom paketu ih dobijete čak tri. Dugotrajne su, višenamjenske te istovremeno nježne i učinkovite.

https://biosculpture.hr/product/multiple-files/

 

„Must have“ pribor za manikuru su definitivno i polirke za prirodni nokat. Kao što im i sam naziv govori, koriste se za poliranje, odnosno izravnavanje prirodnih noktiju te im daju lijep, kristalni sjaj.

https://biosculpture.hr/product/polirka-za-manikuru/

 

Asortiman je bogat rašpicama i polirkama za prirodne nokte, stoga „bacite oko“ na ponudu i ubacite u košaricu vaše favorite!

 

 

Metalni pribor za manikuru

 

Da biste napravili savršenu manikuru, tu je nekoliko metalnih predmeta koje morate posjedovati. Škarice, grickalice, pogurivači i ostali alati stvarčice su s kojima ćete se morati naučiti koristiti, a uz malo truda i naš vodič, to zasigurno neće biti problem.

 

Pa krenimo redom.

proizvodi za nokte

Metalni štapić i pogurivač za kožicu

 

Pogurivač je jedan od osnovnih alata za besprijekornu manikuru. Služi za pogurivanje kožice kako bi se olakšao pristup svim dijelovima nokta te omogućilo precizno lakiranje. Osim toga, pogurivač služi i za čišćenje ostatka boje koja se uvukla u kožicu. U Bio Sculpture kolekciji možete pronaći pogurivač pod nazivom metalni štapić koji je kompaktan, kvalitetan i jednostavan za korištenje. Izrađen je od nehrđajućeg čelika te namijenjen za višekratnu upotrebu.

https://biosculpture.hr/product/metalni-stapic/

 

U ponudi je također i dvostrani pogurivač za kožicu koji se sastoji od zaobljenog  dijela te špicaste špatulice.

https://biosculpture.hr/product/curicle-pusher/

 

 

Metalni skidač laka

 

Za sve one koji ne znaju, ali i za one koji znaju, vrijeme je da vas podsjetimo koja je to tajna EVO manikure. Ako ste obožavatelji gela i trajnog laka, ali se bojite da ćete uništiti svoje prirodne nokte, onda je EVO rješenje koje tražite. Svi EVO proizvodi sadrže visokokvalitetne sastojke te vitamine koji hrane vaše prirodne nokte. Također, ovi proizvodi ne sadrže toksične elemente i dozvoljavaju vašim noktima da dišu. I ono što je možda najbolji dio, odlučite li se reći „da“ ovoj vrsti manikure, reći ćete „ne“ brusilici! Nema brušenja ni agresivnog rašpanja. Gel, baza i trajni lak skidaju se metalnim skidačem laka. Dakle, natopite nalakirane nokte acetonom, pričekate nekoliko minuta te zatim sastružete ostatke trajnog laka. Učinkovito, lako, brzo i bezbolno za vaše nokte!

https://biosculpture.hr/product/metalni-skidac-laka/

za nokte

Staleks škarice i kliješta

 

Kako biste se riješili ružnih zanoktica koji kvare cjelokupan izgled vaših noktiju, tu su staleks škarice od nehrđajućeg čelika. Imaju uske ravne oštrice koje omogućuju glatke poteze te štite od ozljeda.

https://biosculpture.hr/product/staleks-classic-scissors/

 

Osim škarica, tu su i kliješta sa zaobljenim ručkama koje omogućuju uklanjanje viška kožice i uredno oblikovanje. Imaju ravne rezne rubove s nagibom te zaobljene ručke za jednostavno rukovanje. Ovaj alat obavezno dodajte na svoj popis pribora ako želite lijepe nokte kao iz kozmetičkog salona!

https://biosculpture.hr/product/staleks-pro-klijesta-6-mm/

 

Osim navedenog pribora, postoji još nekoliko vrsta škarica i kliješta namijenjenih određenim dijelovima prsta i nokta. Pa tako u ponudi možete pronaći i škarice za kutikulu nokta, kliješta za urasle nokte itd.

 

Pribor za manikuru: grickalice za kožicu i nokte

 

Postoji nekoliko različitih vrsta grickalica, a koja će grickalica vama trebati ovisi o tretmanu koji radite. Pribor za manikuru uistinu je raznolik stoga je od iznimne važnosti znati koji predmet čemu služi.

Premda smo navikli isključivo na grickalice za nokte, u svijetu manikure i pedikure koriste se i grickalice za kožicu. One služe kako bi se lako i bezbolno uklonio višak kožice oko noktiju. Zlatna grickalica iz Bio Sculpture asortimana izrađena od nehrđajućeg čelika sjajan je alat s kojim ćete se riješiti neželjene kožice.

https://biosculpture.hr/product/grickalica-za-kozicu-zlatna/

 

Uz klasične grickalice, Bio Sculpture u ponudi ima i grickalicu s ravnim vrhom namijenjenu rezanju te oblikovanju gela. Funkcionira na sistemu poluge, a s njom je moguće rezati i prirodne nokte.

https://biosculpture.hr/product/grickalica-za-gel/

 

lakovi za nokte

Kvalitetnim kistovima do željenog „nail arta“

 

Baš kao što slikaru treba kist da napravi remek djelo, tako i „nail“ tehničarkama trebaju određene vrste kistova da izraze svoju umjetnost.

Za nanošenje gela, pigmenata i boje izvrstan je odabir klasični kist s dekorativnom drškom koja sadrži bijele perlice. Osim što lijepo izgleda i jednostavan je za upotrebu, izrađen je od mekane i fine sintetičke dlake koja jamči dugotrajnost.

https://biosculpture.hr/product/long-ar-brush/

 

Ako pak želite napraviti čuveni „french“ ili neke druge dekorativne linije na noktima, neka vaš izbor bude EVO tanki kistić namijenjen za izradu preciznog „nail“ arta i „french“ manikure. Kist je vrlo tanak s uskom ferulom koja omogućava pedantno crtanje.

https://biosculpture.hr/product/long-ar-brush/

 

Želite li napraviti savršen ombre, odnosno prelazak iz jedne boje u drugu, za to ćete trebati poseban kist za ombre. U svega nekoliko sekundi dobit ćete idealan prijelaz kakav priželjkujete.

https://biosculpture.hr/product/ombre-brush/

 

Odlučite li dodati malo magije i čarobnog praha vašim noktima, trebat ćete takozvani „lepeza“ kist. Riječ je o kistu koji se širi prema vrhu, a mekanim dlačicama lako i precizno ćete aplicirati šljokice na željena mjesta.

https://biosculpture.hr/product/brush-fan/

pribor za manikuru

Pribor za manikuru u koji ćete se zaljubiti

 

Ne kaže se bez razloga „Bez alata nema zanata“. Gotovo nijedan posao ne može biti dobro odrađen bez odgovarajućeg pribora i materijala. To isto pravilo vrijedi i u svijetu manikure. Preglatke rašpice, tupe škarice, dlačice koje ispadaju iz kista te ostali problemi koje sa sobom nose proizvodi loše kvalitete samo će vam otežati rad. Iz tog razloga, odaberite pribor za manikuru iz Bio Sculpture kolekcije koji će vas osvojiti svojom kvalitetom, lijepim dizajnom i dugotrajnošću.

0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaPovratak u trgovinu