pročitajte na našem blogu

11/10/2021

Njega noktiju na pravilan način: kako do zdravih i lijepih noktiju

Pravilna njega noktiju jako je značajna za ukupan izgled. Ipak, atraktivne boje, šarenilo i različite dekoracije koje uljepšavaju naše nokte često sakrivaju stvarno stanje prirodnih noktiju. Kamuflaža i zanemarivanje oštećenih dijelova noktiju nikada ne bi smjeli biti opcija. Osim vanjske ljepote i naizgled savršene manikure, obavezno se fokusirajte na njegu prirodnih noktiju. Ljeto je doba godine kada vaši nokti posebno pate ako im ne pružite adekvatnu njegu. Dehidracija kao i visoke temperature značajno utječu na zdravlje i stanje noktiju. Pa ćete se tako boriti s iritantnim zanokticama, lomljenjem, listanjem, a nokti će nerijetko poprimiti i žućkastu boju.

Kako bi nokti ostali, odnosno postali zdravi, čvrsti i nelomljivi, važno je koristiti kvalitetne proizvode te ih tretirati na ispravan način. Njega noktiju nije zahtjevna, neće vam oduzeti puno vremena, a nokti će vam biti zahvalni te vam se odužiti dugotrajnom ljepotom.

 

Vitamini kao saveznici za čvrste i nelomljive nokte

 

Baš kao što su tijelu potrebni vitamini za stvaranje imuniteta, tako i nokti trebaju vitamine za sprječavanje isušivanja i lomljenja. Nedostatak vitamina možete primijetiti pojavom točkica te diskoloracije na noktima. Od iznimne je važnosti ove promjene uočiti na vrijeme kako biste mogli djelovati i preventirati nastanak većih problema. Balansirana prehrana s naglaskom na namirnice bogate vitaminima blagotvorno će djelovati na vaše nokte.

Jedan od najvažnijih vitamina je vitamin C koji ima funkciju proizvodnje kolagena. Inače, kolagen je protein koji doprinosi čvrstoći noktiju. Starenjem se smanjuje količina proizvedenog kolagena što rezultira krhkim i mekanim noktima. Kako bi se povećala doza potrebnog kolagena, povećajte dozu vitamina C i spriječite listanje, pucanje i oštećenje noktiju.

Drugi iznimno bitan vitamin je vitamin E. Kada dođe do žutih i zadebljanih noktiju zahvaćenih gljivicama, ovaj vitamin ima bitnu ulogu. Također, potiče cirkulaciju krvi čime omogućava zdrav i nesmetan rast noktiju.

I kao treći neophodan dodatak tu je vitamin A. Njegova uloga je ojačavanje tkiva, kosti, zubiju i noktiju. Ima snažna antioksidativna djelovanja čime sprječava oštećenja nokatne ploče.

Kako bi njega noktiju bila potpuna i kako biste unijeli sve potrebne vitamine, Bio Sculpture je razvio jedinstven proizvod pod nazivom Vitaminska doza. Kao što mu i samo ime govori, korištenjem ovom proizvoda vaši će nokti biti nahranjeni kombinacijom nekoliko vitamina. Potrebno ga je aplicirati prije nošenja trajnog laka kako bi se vitamini apsorbirali u unutrašnjost  nokta. Svakako valja naglasiti da je vitaminska doza na potpuno prirodnoj bazi, bez parabena i ostalih štetnih sastojaka.

 

https://biosculpture.hr/product/vitaminska-doza-50-ml/

 

 

 

Njega noktiju i kutikule uz pomoć hranjivih ulja

 

Za sveukupno zdravlje i ljepotu noktiju, nije dovoljno njegovati samo nokatnu ploču već i područje oko noktiju. To područje obuhvaća kožicu i  kutikulu nokta. Mnogi svrstavaju ova dva pojma u istu skupinu što je pogrešno i zbog čega dolazi do ozljeda prilikom manikure. Dakle, kožica je vidljivi dio koji se ne smije rezati! S druge strane, kutikula je tanki zaštitni sloj epiderme te ga je potrebno lagano pogurati i odstraniti prije procesa trajnog laka.

S obzirom da kutikula štiti nokat od prodiranja gljivica i bakterija, vodite računa da ne napravite predubok rez. Osim toga, održavajte alat čistim i dezinficiranim kako ne bi došlo do neželjenih  upalnih procesa.

Za savršenu njegu noktiju, kožice i kutikule od iznimne pomoći i koristi bit će vam različite vrste ulja. Važno je prepoznati stanje noktiju kako biste znali koje preparate upotrijebiti.

Kao jedan univerzalan proizvod za sve tipove noktiju, istaknut ćemo Cuticle oil by Bio Sculpture koji sadrži njegujuće ulje badema u kombinaciji s vitaminom E. Idealno izbalansirana formula poboljšava zdravlje prirodnih noktiju. Također, bademovo ulje moguće je koristiti u procesu skidanja trajnog laka kako ne bi došlo do eventualnog oštećenja ploče.

 

https://biosculpture.hr/product/cuticle-oil-50-ml/

 

 

ETHOS kolekcija i savršena njega noktiju

 

U svrhu što bržeg, učinkovitijeg i zdravijeg obnavljanja prirodnog nokta, Bio Sculpture je dizajnirao jedinstvenu ETHOS kolekciju koja je fokusirana upravo na taj cilj.

Riječ je o terapeutskim proizvodima koji su namijenjeni jačanju noktiju te prilagođeni za površinu nokta tretiranog gelom.

 

njega noktiju bio sculpture

Odstranjivač kutikule na prirodnoj bazi

 

Prvi sjajan proizvod iz ove kolekcije namijenjen njezi i omekšavanju tvrdih i suhih kutikula tijekom pripreme je Ethos cuticle remove. Pogodan je za sve tipove noktiju te vrlo učinkovit i jednostavan za korištenje. Potrebno ga je nanijeti na područje kutikule te nakon dvije minute ukloniti višak kožice na nokatnoj ploči.

 

https://biosculpture.hr/product/ethos-cuticle-remover/

 

 

Bademovo ulje za jačanje i njegu noktiju i kožice

 

Već smo ranije istaknuli blagodati ulja na nokte i područje oko njih, stoga ako tragate za proizvodom koji će hidratizirati vaše nokte te im ojačati keratinsku strukturu, bademovo ulje iz Ethos kolekcije bit će idealno rješenje. Osim badema, ono sadrži i ekstrakt korijena ginsenga koji je zadužen za pravilnu funkciju staničnog metabolizma nokta.

 

https://biosculpture.hr/product/ethos-almond-oil/

 

 

Ljekovite baze za spas uništenih noktiju

 

Ako patite od suhih  i lomljivih noktiju te tvrdoglavih zanoktica, onda trebate pojačanu njegu. Uz uobičajene proizvode preporučujemo tri specifične baze iz Ethos asortimana. Prva je  Ethos volcanic baza. Sastoji se od ulja badema, avokada, jojobe i vitamina E čime omogućava održavanje kutikule te potpunu rehidraciju noktiju.

 

https://biosculpture.hr/product/ethos-volcanic-base/

 

Za tvrde, ali istovremeno ispucale nokte, izvrsna opcija je Ethos Seaweed Calcium baza. Kao što možete zaključiti iz naziva, riječ je o mješavini koja sadrži ekstrakt crvene alge. Upravo ovaj sastojak pomaže u jačanju keratinskih struktura te povećava fleksibilnost noktiju. Nakon upotrebe ovog proizvoda, površina nokta ostaje glatka i vidno nahranjena.

 

https://biosculpture.hr/product/ethos-seaweed-calcium-base/

 

Treća baza Ethos Lavander temelji se na ekstraktu listova ružmarina te pažljivo odabranih ulja u svrhu liječenja i obnavljanja uništenih noktiju. Možete ju nanijeti na oštećene dijelove ili pak preventivno po cijeloj površini nokta.

 

https://biosculpture.hr/product/ethos-lavender-base/

 

 

Potpuna njega noktiju uz kvalitetan piling

 

Svima nam je dobro poznato da naša koža, usne i pete s vremena na vrijeme trebaju piling kako bi se uklonile mrtve stanice. No, jeste li znali da i noktima možete priuštiti piling za dodatnu obnovu?

lakovi za nokte

 

Upravo jedan takav „scrub“ stiže iz Ethos kolekcije. Riječ je o Kiwi Scrub-u koji sadrži prah sjemenki marakuje za piling i hidrataciju noktiju i kutikule. Uz dodatke vitamina C i E, suncokretovog i bademovog ulja te ekstrakta korijena ginsenga, ova će mješavina preporoditi i najoštećenije nokte.

 

https://biosculpture.hr/product/ethos-kiwi-scrub/

 

 

Pogreške koje uzrokuju oštećenja noktiju

 

Često ne vodimo dovoljno računa o svojim noktima, pa tako svakodnevno radimo pogreške koje rezultiraju krhkim i lomljivim noktima.

 

  • Prva pogreška: Nepažljivo postupanje u svakodnevnim aktivnostima

 

Najčešće situacije u kojima nokti stradaju su prilikom izvršavanja uobičajenih aktivnosti poput otvaranja konzervi, struganja, čišćenja… Naravno, nemoguće je izbjeći sve te zadatke, no preporučujemo da se potrudite pronaći alternativna rješenja kako ne bi oštetili nokte. Konkretan primjer je otvaranje konzerve. Umjesto da riskirate puknuće nokta, uzmite nož ili neki drugi kuhinjski predmet. Prilikom čišćenja i struganja stavite rukavice. Osim što ćete spriječiti pucanje noktiju, onemogućit ćete i prodor štetnih kemikalija iz sredstava za čišćenje do kože i noktiju.

 

  • Druga pogreška: Upotreba pregrubih rašpica za nokte

 

Grube rašpice napravit će golemu štetu na vašim noktima. Prilikom odabira rašpice, važno je obratiti pažnju na granulaciju. Mnoge žene misle da crna boja označava grublje rašpice, dok je bijela simbol za blage rašpice. Ovo je potpuno pogrešno i ne dajte se zavarati. Boja rašpice nema apsolutno nikakvo značenje. Fokusirajte se na oznaku koja pokazuje koliko pojedina rašpica ima grita. Što je broj manji, rašpice su grublje. S druge strane, što su brojke veće rašpice su blaže i nježnije. Za tretiranje prirodnog nokta nipošto ne smijete koristiti rašpice namijenjene oblikovanju gela. U tom će slučaju daljnja njega noktiju te kompletan proces oporavka biti dugotrajan, a vrlo vjerojatno i bolan.

Ono o čemu također morate voditi računa je način rašpanja. Uvijek rašpajte u istom smjeru. Budete li mijenjali smjer rašpanja, doći će do lomljenja i listanja noktiju. Na ovaj ćete način također uništiti zaštitni sloj nokatne ploče zbog čega možete osjećati bol i pulsiranje u prstima.

Odgovarajuću rašpicu možete pronaći u raznolikoj ponudi Bio Sculpture kolekcije.

 

https://biosculpture.hr/product-category/ostali-proizvodi/polirke-i-raspice/

 

  • Treća pogreška: Nedovoljan unos vode u organizam

 

Zasigurno znate da voda ima vrlo važnu ulogu u očuvanje mekane, zdrave i elastične kože. No, jeste li znali da je jednako toliko bitna i za nokte? Nedostatak vode u organizmu negativno utječe na nokte te oni postaju krhki, suhi i lomljivi. Stoga obratite pažnju na dnevni unos vode te ćete vrlo brzo primijetiti kako vam nokti, kosa i koža blistaju.

 

  • Četvrta pogreška: Korištenje nekvalitetnih i toksičnih proizvoda za manikuru

 

Mnoge žene se žale kako su im nokti nakon gela ili trajnog laka potpuno uništeni te iz tog razloga stvaraju averziju prema ovim tretmanima. Ipak, nije problem ni u jednom ni u drugom tretmanu.  Problem leži u kvaliteti proizvoda koji se na vašim noktima upotrebljavaju, baš kao i na znanju te stručnosti osobe koja radi manikuru.

Naglasak stavljamo na proizvode, odnosno sastojke manikirskih preparata. Analizom različitih gelova i trajnih lakova, stručnjaci su došli do zaključka da sadrže mnoštvo toksičnih i kancerogenih tvari. Unatoč ovako bitnoj i pomalo zastrašujućoj činjenici, mnoge žene i dalje ne obraćaju pažnju na sastav proizvoda koji idu u doticaj s njihovim noktima. Imajte na umu da sve što nanosite na nokte dospijeva u organizam, zato uvijek budite na oprezu. U moru nekvalitetnih i jeftinih proizvoda upitne kvalitete, postoje i oni proizvodi koji uistinu zaslužuju biti prepoznati i istaknuti.

rašpice za nokte

 

Jedan od takvih brendova je upravo Bio Sculpture koji se može pohvaliti vrhunskim proizvodima za njegu i uljepšavanje noktiju. Svi proizvodi su bazirani na prirodnim sastojcima, bez toksičnih tvari te nisu testirani na životinjama.

Bilo da želite kvalitetan, dugotrajan i postojan gel-trajni lak ili pak preferirate klasično lakiranje, u Bio Sculpture ponudi možete pronaći upravo ono što tražite.

 

https://biosculpture.hr/bio-sculpture-evo/

 

 

EVO manikura – temeljita njega noktiju i besprijekorna ljepota

 

Vjerujemo kako vas je priča o zdravom trajnom laku zaintrigirala, stoga smo vam odlučili otkriti više detalja o ovom revolucionarnom tretmanu.

I dok pod slojevima toksičnih gelova i lakova, vaši nokti neće moći primati potreban kisik, Bio Sculpture je prvi na svijetu predstavio medicinsku formulu i tehnologiju oxygenating gela.

O čemu se zapravo radi?

Riječ je o proizvodima koji omogućavaju izmjenu kisika i vodene pare zbog čega nokti mogu disati. Također pomažu spriječiti dehidraciju i omekšavanje keratina. Na ovaj se način prirodni nokat štiti od oštećenja. Jedinstvena mikroskopska struktura dizajnirana je tako da oponaša prirodni proces regeneracije nokta. Sve EVO baze sadrže vitamine A i E, samonivelirajuće su te daju fleksibilnu potporu noktu.

 

https://biosculpture.hr/product-category/evo-baze/

 

Drugim riječima, odlučite li se za tretman trajnog laka EVO proizvodima, vaši nokti neće patiti. Dapače, korištenjem ovih proizvoda, njega noktiju podignuta je na najvišu moguću razinu. Svakim premazom hranite nokte potrebnim vitaminima, učvršćujete ih i štitite od potencijalnih ozljeda.

 

 

Do lijepih, zdravih i čvrstih prirodnih noktiju u nekoliko tjedana

 

Ako ne preferirate lakiranje ni geliranje, ali biste željele imati lijepe, duge i čvrste prirodne nokte, imajte na umu da morate biti strpljive. Proces obnove prirodnih noktiju nije nešto što se može dogoditi preko noći mazanjem čarobnih kapi ili kreme koja obećava takav rezultat.

Ne postoji magična formula za instant oporavak noktiju, no odlučite li si dati vremena, ostvarit ćete željeni cilj. Prateći vodič od početka do kraja, uočit ćete da njega noktiju iziskuje trud. Osim što je potrebno koristiti različita ulja i proizvode za njegu, od iznimne je važnosti unos vitamina te dovoljne količine vode. Svakako valja napomenuti da nije dovoljno pridržavati se uputa samo dva dana tjedno, a ostalih pet dana raditi po svome.

njega noktiju proizvodi

 

Za ostvarenje bilo kojeg cilja potrebno je strpljenje, upornost i dosljednost. Zato nemojte odustati ako ne dobijete željeni rezultat u tjedan dana. Možda će nokti prvih deset ili čak petnaest dana biti isti, možda će koji i puknuti, no to je sve dio procesa regeneracije. Noktima je potrebno određeno vrijeme kako bi se mogli oporaviti od ranijih lomova i tvari kojima su tretirani. Ono na što morate biti fokusirani je krajnji cilj koji zasigurno neće izostati. Kroz tri do pet tjedana primijetit ćete kako vam nokti brže rastu, postaju čvršći, a listanje i lomljenje odlazi u prošlost.

Bio Sculpture se pobrinuo da pronađete baš sve što vam je potrebno za ostvarenje ovog cilja na jednom mjestu. Opskrbite se potrebnim preparatima, uljima, odgovarajućim rašpicama, vitaminima i krenite u akciju!

0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaPovratak u trgovinu