pročitajte na našem blogu

13/11/2021

Nadogradnja noktiju uz Bio Sculpture: Kako do lijepih i zdravih noktiju?

Različite klimatske promjene ostavljaju trag na vašoj koži, kosi i noktima. Zima je osobito omraženo godišnje doba svim ženama koje imaju problema sa suhom kožom. Prva asocijacija na hladan vjetar su ispucale ruke, mnoštvo zanoktica i krhki nokti.

Ipak, imati njegovane ruke i lijepe nokte tijekom cijele godine nije nemoguća misija. Uz dobru manikuru i kvalitetne proizvode vaše ruke bit će mekane i uglađene, a nokti čvrsti i uredni. Također, ako ste sklone ružnoj navici grickanja noktiju i otkidanja kožice, nadogradnja noktiju bit će rješenje koje trebate. Koje vrste nadogradnje postoje, koja će vam se najviše svidjeti te odgovarati vašim potrebama, otkrijte u nastavku teksta…

 

Produživanje noktiju klasičnim gelom

 

Prva metoda s kojom ćemo vas upoznati je klasična nadogradnja noktiju gelom. Riječ je o tretmanu kojeg možete dobiti u gotovo svakom kozmetičkom salonu, a o rezultatu tretmana ovisi kvaliteta proizvoda koji se koriste te iskustvo i znanje „nail“ tehničarke.

Svrha gela je učvrstiti nokatnu ploču s ciljem postizanja željenog oblika i duljine. Geliranje noktiju bit će izvrsna opcija za sve žene koje pate od tankih i krhkih noktiju koji ne mogu postići dužinu na prirodan način.

 

Kako izgleda postupak geliranja noktiju?

 

Za geliranje noktiju bit će vam potrebne rašpice, aceton, blazinice, odmaščivač, baza, gel, kistovi, završni sjaj te UV/LED lampa. Prvi korak je dezinficirati ruke i nokte, te zatim odstraniti višak kožice. Drugi korak je nanijeti dehidrator koji doprinosi boljem i duljem zadržavanju gela na noktima.  Zatim slijedi oblikovanje noktiju te matiranje nokatne ploče, odnosno uklanjanje masnoće rašpanjem. Sljedeći korak je nanijeti bazu koju je nakon sušenja u lampi potrebno izmatirati prije nanošenja gela. Za produživanje noktiju gelom bit će vam potrebne tipse ili šablone, ovisno o vašim preferencijama.

Kada su pravilno odrađeni svi prethodno navedeni koraci dolazimo do glavnog koraka – nanošenje gela. Gel je smješten u posudicama te je iznimno guste strukture. Kistom se uzima malena kuglica gela koja se stavlja na sredinu nokta. Rotirajućim pokretima razmazuje se ravnomjerno po cijeloj nokatnoj površini. Nakon apliciranog gela, ruka se stavlja u lampu na otprilike tri minute. Svakako valja naglasiti da je potrebno sušiti nokat po nokat. Dakle, nije moguće nanijeti gel na sve nokte pa tek onda sušiti sve zajedno. U tom slučaju doći će do razlijevanja gela u područje oko noktiju. U želji da skratite vrijeme posla, zapravo ćete ga poduplati. Zato je važno odraditi svaki korak na ispravan način.

Nakon što se gel osuši, odnosno stvrdne u lampi, vrijeme je da ga izrašpate do željenog oblika. S obzirom da je gel sam po sebi gust, vrlo često ga je teško nanijeti u tankom sloju zbog čega iziskuje dosta rašpanja.

Kada postignete odgovarajući oblik, vrijeme je za odabir boje i lakiranje. Boja se obično nanosi u dva sloja. Važno je da je svaki premaz tanko apliciran jer u suprotnom može doći do „gužvanja“ boje prilikom sušenja. Nakon što se svaki sloj osuši, slijedi nanošenje završnog sjaja. Završni sjaj ide preko laka u tankom sloju te zbog svoje rjeđe strukture zahtijeva preciznost kako ne bi došlo do izlijevanja u kožicu.

I kao završni korak, na područje oko noktiju nanosi se hranjivo i mirisno ulje za savršen finalni „touch“.

 

 

Nadogradnja noktiju EVO bazom

 

Sada kada ste se upoznali s klasičnim načinom geliranja noktiju, vrijeme je da vas upoznamo s nečim potpuno drugačijim. Vrlo često se za ovu metodu kaže da je revolucija u svijetu manikure, a mi se bez imalo zadrške možemo s time složiti.

Trenutno najbolji materijal za nadogradnju i produživanje noktiju je EVO gel by Bio Sculpture. Mješavina EVO uzima najbolje od baze i gela  u „all in one“ tehnici. Nema nanošenja velikog broja slojeva te bespotrebnog rašpanja. Riječ je o bazi koja ima iznimnu čvrstoću te znatno bolju fleksibilnost od klasičnih gelova za nokte. Izrađena je od prirodnih materijala te ne sadrži kemikalije i štetne tvari. Unatoč tome što je „lakša“ od gela, svejedno nije izgubila na svojoj izdržljivosti i trajnosti. Za razliku od klasičnih gelova, smještena je u bočicama poput laka za nokte stoga je aplikacija maksimalno olakšana.

nadogradnja noktiju 2

Nakon što se obradi kožica i lagano izmatira površina nokta, dovoljno je nanijeti bazu koju čak nije potrebno ni rašpati. Dakle, ako je baza aplicirana precizno i uredno, korak rašpanja možete potpuno preskočiti. Ako pak postoje neravni dijelovi, nakon sušenja u lampi možete koristiti polir blok za lagano ispravljanje tih područja. Zatim nanesite neku od boja iz bogate EVO palete. Boje su vrlo pigmentirane i intenzivne stoga ih možete nanijeti i u samo jednom sloju. Nakon što se osuše, nanesite završni sjaj i kao rezultat dobit ćete prekrasne nokte koji će biti lijepi i postojani tjednima.

EVO se aplicira i skida na najnježniji mogući način, a brusilica je ovdje nepoznat pojam. Dizajniran je na način da se maksimalno prilagodi stanju nokta. Moguće je s njime njegovati prirodnu dužinu nokta, a moguća je i nadogradnja noktiju tipsom, šablonom ili svilenim trakama. Uz to je vrlo jednostavno produžiti samo jedan nokat ili pak sanirati oštećenja nastala neadekvatnim rašpanjem.

 

Nokti koji dišu

Kako bi se održalo zdravlje noktiju, od ključne je važnosti postići idealan balans kisika i vodene pare. Kada je nokat prekriven umjetnim materijalom, nokti postaju podložni dehidraciji te gljivičnim oboljenjima. To se događa iz razloga što nokat pod hrpom umjetnih slojeva ne može „disati“. EVO baza usavršena je na način da oponaša proces prirodne regeneracije nokta te omogućava izmjenu kisika i vodene pare.

Na taj način se molekule vodene pare pravilno mogu kretati površinom nokta. Još jedna bitna prednost EVO baze je prisustvo vitamina A i E koji nakon sušenja u lampi „izlaze“ na površinu nokta. EVO manikura hrani, njeguje i uljepšava vaše nokte na najkvalitetniji način.

Nijedan od proizvoda iz ove kolekcije uključujući bazu, boju i sjaj ne sadrže dehidrirajuće premaze, organska otapala te štetne kemikalije.

Osnovni cilj EVO manikure je omogućiti jednostavnu i brzu nadogradnju noktiju pri tom čuvajući njihovo zdravlje.

 

Nadogradnja noktiju Bi-oly gelom

 

Bio Sculpture je razvio još jedan sjajan proizvod za kojim su poludjele žene diljem svijeta. Radi se o Bi-oly gelu koji je ojačan akrilnom pastom spajajući najbolje iz gela i akrila. Gel je smješten u tubici poput paste, a aplicira se na EVO bazni sloj. Koristeći Bi-oly gel nadogradnja noktiju postaje jednostavnija jer specifična struktura omogućava tehničarima da precizno izgrade čvrste ekstenzije.

Također ga možete koristiti i kao premaz na kraćim noktima, a za produživanje noktiju Bi-oly gelom upotrebljavaju se posebne tipse iz ove kolekcije.

Baš kao i svi ostali Bio Sculpture proizvodi, i Bi-oly gel je veganski, bez toksičnih sastojaka te nije testiran na životinjama.

 

Mogu li se nokti produžiti tehnikom trajnog laka?

 

Za sve one koje preferiraju što prirodniji izgled noktiju, trajni lak je sjajno rješenje. S obzirom da smo stavili naglasak na „što prirodniji“, tehnika trajnog laka ne omogućava ekstremno produživanje noktiju. Odnosno, moguća je minimalna nadogradnja noktiju kako bi se ujednačile i korigirale neravnine, no za jako duge nokte ipak ne preporučujemo tehniku trajnog laka. Klasični trajni lak sastoji se od baze, boje i završnog sjaja. Te baze nemaju dovoljnu čvrstoću i izdržljivost kako bi mogle podnijeti iznimno duge nokte. Zato je trajni lak tehnika koju odabiru žene koje vole kraće nokte prirodnijeg izgleda.

No, ako želite imati duže nokte koji će biti tanki, istovremeno dovoljno čvrsti, a geliranje noktiju vam se ne sviđa, postoji rješenje!

Kao što smo ranije spomenuli, EVO tehnika omogućava vam produživanje noktiju pomoću baze. Nema korištenja gela, pretjeranog rašpanja ni velikih zadebljanja koja često nastaju prilikom procesa klasičnog geliranja. EVO baza je dovoljno čvrsta da noktima pruži izdržljivost i duljinu koju priželjkujete. Ipak, ne savjetujemo pretjerano produživanje noktiju, osobito ne duplo više od dužine nokatne ploče. U tim slučajevima postoji veća vjerojatnost da se ozlijedite, stoga odaberite neku prosječnu dužinu. Također, ono što je prednost EVO trajnog laka je ta što prilikom svake korekcije svoje nokte hranite vitaminima te im time omogućavate brži rast. Vaši prirodni nokti pod premazima neće patiti već će se regenerirati i brže rasti. Na taj način ćete svaku iduću korekciju moći imati duže i čvršće nokte.

geliranje noktiju

Nadogradnja noktiju u raznim oblicima – kako odabrati odgovarajući oblik?

 

Trendovi u oblikovanju noktiju mijenjaju se iz sezone u sezonu. Koji oblik ćete odabrati ovisi prvenstveno o stanju vaših noktiju, baš kao i o obliku prstiju. Također je bitno voditi računa i o poslu kojim se bavite jer nije svaki oblik, baš kao ni dužina odgovarajuća za određena radna mjesta. Na nekim poslovima nije primjereno imati duge ni upadljive nokte, stoga ćete u tom slučaju odabrati kraći oblik i decentan izgled. S druge strane, postoje i poslovi na kojima se s dugim noktima možete ozlijediti, zato vodite računa o tome. Odaberite oblik koji će vam najviše odgovarati i koji vam neće smetati u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Ako ste u dilemi i niste sigurni koji je vaš oblik, napravili smo kratki vodič koji će vas provesti od najosnovnijih do najekstravagantnijih oblika.

 

Badem nokti

 

Nokti u obliku badema zasigurno su jedni od najprofinjenijih noktiju koje odabiru žene svih generacija. Ovaj sofisticiran, elegantan i ženstven oblik vizualno izdužuje prste stoga je idealno rješenje za žene s kraćim prstima te manjim dlanovima općenito.

 

Četvrtasti nokti

 

Ako vam se pak ne sviđa bademasti oblik, sljedeći najpopularniji oblik je četvrtasti za koji možemo reći da je uistinu univerzalan. Kada se pravilno napravi i prati oblik prstiju, ovaj oblik savršeno će pristajati svakoj ženi.

 

Ovalni nokti

 

Ovalni nokti su na prvi pogled slični badem obliku, no vrh im nije toliko špicast kao što je slučaj kod bademastih. Ako ste ljubitelj klasičnog stila, vaš savršen odabir bit će upravo ovaj oblik.

 

Okrugli nokti

 

Za okrugli oblik noktiju uglavnom se odlučuju žene koje ne žele da im nokti smetaju u svakodnevnim aktivnostima. Također, ovaj je oblik na neki način najsuptilniji i ne ističe se previše. Ako sami njegujete nokte, onda su okrugli nokti odličan izbor jer su vrlo jednostavni za održavanje.

 

nadogradnja noktiju 3 

Stilleto

 

Sljedeći oblik je namijenjen ženama koje vole malo drugačije, ekstravagantnije i „opakije“ stilove. Riječ je o „stilleto“ obliku kojeg karakterizira izrazito oštri vrh te najbolje pristaje na dužim noktima i kraćim prstima. Zanimljiv oblik omogućuje izradu svih vrsta „nail-arta“.

 

Lijes oblik

 

Ovaj oblik pomalo ružnog naziva vrlo je sličan prethodnom, samo mu vrh nije oštar već četvrtast. Upravo zbog takve forme nalikuje na lijes, pa je iz tog razloga i nastao ovakav naziv. Baš kao i „stilleto“ nokti, i ovaj oblik je sjajan za izvedbu zanimljivih crteža i dekoracija.

 

„Lipstick“ nokti

 

I kao šećer na kraju, ostavili smo nokte simpatičnog naziva – „lipstick“. Kao što i sam naziv govori, riječ je o noktima čiji oblik podsjeća na ruž za usne. Nokti su na vrhu odrezani dijagonalno, rubovi su iznimno oštri, a ovaj oblik biraju samo one najhrabrije.

 

Je li nadogradnja noktiju opasna po zdravlje?

 

Trajni lak, geliranje noktiju i nadogradnja noktiju neke su od omiljenih mogućnosti da nokti duže vremena izgledaju uredno i lijepo. Ipak, često se postavlja pitanje jesu li ovi tretmani opasni ne samo za nokte, već za cjelokupno zdravlje.

Nijedan od navedenih tretmana nije štetan ako se izvodi ispravno i kvalitetnim materijalom. Ako tretman izvodi osoba bez adekvatnog znanja i vještina, naravno da nešto može poći po zlu. Također, ako se koriste najjeftiniji materijali koji nemaju odobrenja od sanitarne inspekcije prilikom uvoza, kvaliteta i sastav su upitni, a samim time i njihova štetnost za zdravlje.

 

besplatna poštarina 

Odaberite salone s preporukom

 

Prilikom odabira salona, obratite pažnju na higijenu te proizvode koji se koriste. Važno je da je prostor u koji dolazite čist i uredan. Također je bitno da stol za manikuru nije prekriven prašinom te da se materijal sterilizira netom prije početka tretmana. Uvijek je dobro odabrati salon koji vam je preporučila bliska osoba jer ćete na temelju njenog iskustva mnogo saznati.

Uz higijenu, važno je da su proizvodi koji se koriste bez štetnih kemikalija, da uistinu njeguju nokte, a ne stvaraju prekrivenu ljepotu. Sada gotovo svaki salon ima društvene mreže te promovira određeni brend, stoga prije rezervacije termina  možete istražiti o proizvodima. Možete vidjeti i slike radova kako bi se uvjerili da vam taj salon može pružiti ono što tražite. O stručnosti i educiranosti „nail“ tehničarke nije potrebno ni govoriti. Uzalud sva higijena i najkvalitetniji proizvodi ako osoba s njima ne zna rukovati. Ovo su stavke o kojima morate voditi računa prije nego što odlučite ljepotu i zdravlje svojih noktiju prepustiti nekome u ruke.

Činjenica je da klasično geliranje noktiju ipak više oštećuje prirodni nokat od, primjerice, trajnog  laka. Razlog tomu je korištenje brusilice prilikom skidanja gela. Vrlo često se za vrijeme skidanja gela, skine i zaštitni sloj nokta zbog čega dolazi do oštećenja i bolova. Trajni lak je uvijek prihvatljivije rješenje jer se slojevi skidaju natapanjem u odstranjivač.

Ono na što također treba obratiti pozornost je vrijeme korekcije. Važno je poštivati rok i doći na vrijeme na korekciju.  Mnoge žene se ne pridržavaju pravila te na korekciju gela ili trajnog laka dolaze svakih šest do osam tjedana. U međuvremenu kući eksperimentiraju lijepeći nokat ljepilom, prikrivajući izrast lakom i krateći nokte rašpicama.  Imajte na umu da sve ove „kućne akcije“ mogu dovesti do odizanja gela ili baze od nokta. Takav međuprostor pogodan je za ulazak prljavštine, vode te nastanak gljivica, stoga brigu o noktima ipak prepustite profesionalcima.

 

Jesu li UV/LED lampe štetne za nokte i kožu?

 

Sljedeće pitanje koje mnogima stvara dvojbu oko tretmana geliranja i trajnog laka je ono o štetnosti UV/LED lampi. Mnogi uspoređuju ove lampe sa solarijem što je zapravo apsurd. Nekada su postojale samo UV lampe čije je zračenje ipak bilo nešto jače, no i dalje u zanemarivoj količini.

Danas se uglavnom proizvode UV/LED lampe čija svjetlost proizvodi zračenje u toliko maloj mjeri da nema baš nikakvog negativnog utjecaja na zdravlje kože ni noktiju. Naravno, to je slučaj samo kada se koristi profesionalna oprema, a ne jeftine lampe upitne kvalitete koje se mogu naći u trgovini prehrane. Zato vodite računa o materijalu, proizvodima i osobi kojoj ste svoje nokte dali na povjerenje. Ako su zadovoljeni svi prethodno navedeni uvjeti, možete bezbrižno uživati u tretmanima!

 

Trebaju li se nokti odmoriti od tretmana?

 

Treće najčešće pitanje koje muči klijentice je – trebaju li nokti „odmor“ od tretiranja gelom ili trajnim lakom. Nadogradnja noktiju treba biti tretman obnove i uljepšavanja noktiju u jednom. Dokle god je tako, vašim noktima nije potreban odmor. Zašto bi se nokti odmarali od doze vitamina i hranjivih sastojaka koji ih čine jačim?

Ako su vaši nokti tretirani kvalitetnim materijalom kao što su EVO baza i Bi-Oly gel, možete biti sigurni da su potpuno zdravi. Čak i zdraviji nego što su to prije bili. S druge strane, ako niste sigurni kakvi proizvodi se nalaze na vašim noktima, predlažemo uklanjanje gela, njegu prirodnim preparatima za regeneraciju te hitno mijenjanje salona u budućnosti.

Bilo da želite gelirane nokte ili pak trajni lak, uvijek na prvo mjesto stavite zdravlje svojih noktiju. Nikada ne dozvolite da vam nokti sjaje izvana, a pate iznutra. Pobrinite se da su nahranjeni,  čvrsti i zdravi, a tek onda lijepi. Odaberite proizvode kojima možete vjerovati i priuštite si tretman kakav zaslužujete!

Posjetite Bio Sculpture web-shop i odaberite najbolje proizvode za svoje nokte.

 

0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaPovratak u trgovinu