pročitajte na našem blogu

23/08/2022

Baza za nokte: zašto je važna i kako izabrati najbolju

Baza za nokte osnova je bez koje ne prolazi niti jedna kvalitetna manikura ili pedikura. Baza predstavlja vezu između proizvoda i prirodnog nokta. Bitno je da bude prilagođena tipu nokta na koji se nanosi. U Bio Sculpture asortimanu možeš pronaći EVO Flex, Oxygenating i Contour bazu  tako da različiti tipovi noktiju budu osigurani kvalitetnim temeljima. Prije samog tretmana napravi malu „dijagnozu“ noktiju i odredi koja je od tri dostupne baze odgovarajuća kako bi rezultat bio najbolji. Kako bi što lakše procijenila koju bazu zahtijevaju nokti tvojih klijentica donosimo ti kratki vodič Bio Sculpture baza. 😊

Sve tri vrste sadrže posebnu medicinsku formulu s vitaminima A i E koje noktima dopuštaju da „dišu“ tj. osiguravaju potrebnu cirkulaciju zraka i vodene pare. Usto su i samonivelirajuće te su klinički odobrene i proizvedene u skladu s kozmetičkim standardima EU-a, SAD-a i Kanade!

Oxygenating i Contour baze ujedno su i builderi za nadogradnju noktiju. Pojam builder se odnosi na jačanje C luka nokta (površinski oblik nokta gledan sa strane) i same površine nokta. Koriste se i za produljivanje kratkih ili izgriženih noktiju.

Baza za nokte nanosi se u dva sloja – gripping i smooth. Oni učvršćuju nokat i čine ga glatkim. Osnovni sloj potrebno je nanijeti na jedan ili više noktiju odjednom te sušiti 60 sekundi. Kad se koristi builder, potrebni su precizni nanosi koji se dodaju na osušeni bazni sloj. Builder se nanosi na jedan po jedan nokat i također se suši 60 sekundi.

 

EVO Flex baza za nokte

 

Ova fleksibilna baza idealna je za mekane i slabe nokte koji su skromni lomljenju i odizanju. Pruža im maksimalnu fleksibilnost te ih ojačava. Flex baza ima dugotrajnu moć prianjanja čime produljuje vijek manikure i čini ih besprijekornima duže vrijeme, a idealna je za aplikaciju trajnog laka.

U bočici od čak 14ml nalazi se jedinstvena formula koja nježno, ali ekstremno poboljšava zdravlje noktiju. Flex baza odlična je i za popravak oštećenih noktiju svilom (saznaj više o ovoj vrsti nadogradnje noktiju), a u kombinaciji s cirkonima ili nail artom nokte čini neodoljivima. EVO Flex baza suši se u 60 sekundi, a skidanje je super jednostavno.

 

EVO Contour Base & Build baza za nokte

Contour Base & Build baza za nokte ujedno je i builder za kvalitetno produljivanje zdravih noktiju. Čvrsta i jaka baza stvorena je za čvrste i jake nokte te im pruža dugotrajnu potporu prilikom manikure s trajnim lakom odnosno nadogradnje ako se koristi kao builder. Također je odličan proizvod za popravak noktiju svilom, dok je posebna formula stvorena je za konstrukciju savršenog C luka.

Daje fleksibilnost i jačinu samom noktu, a zbog izrazite moći prianjanja svaki dodatni sloj laka zablistat će i svaki manikuru podići na novu razinu. Suši se 60 sekundi, a skida se brzo i jednostavno. Također dolazi u bočici od 14ml.

 

EVO Oxygenating Base & Build baza za nokte

Oxy Base & Build je polu-fleksibilna gel baza i builder za sve tipove noktiju. Može se pohvaliti posebnom medicinskom formulom koja omogućuje kisiku i vodenoj pari da se slobodno kreću od i prema noktu. Jednostavno rečeno, Oxy baza poboljšava propusnost zraka i oponaša prirodan proces hidratacije. Time se zadržava uvijek optimalan omjer vlage što sprječava dehidraciju nokta i omogućuje polagano otpuštanje vitamina u nokat.

Baza dolazi u bočici od 14ml te se koristi kod izrade trajnog laka,ojačavajući nokte. Prilikom produljivanja noktiju izrađuje optimalan C luk te je odličan izbor i prilikom popravka noktiju svilom. Suši se 60 sekundi, dok je nanošenje i skidanje vrlo lako i brzo. Oxy baza se može koristiti i kao builder koji pojačava gornji sloj.

 

Kratki i slatki savjeti za savršeno nanošenje baza za nokte

Sad kad znaš zbog čega su EVO baze tako posebne, donosimo ti još nekoliko kratkih uputa kako da dobiješ najbolje od njih. I pritom očuvaš zdravlje svojih prirodnih noktiju!
Bitno je napomenuti kako ove tri baze možeš kombinirati ovisno o stanju nokta. Jedna baza koja trenutno odgovara noktima možda neće idući put. Iz tog je razloga važno da uvijek napraviš dijagnozu noktiju prije samog tretmana.

Baze apliciraj preko cijelog nokta: prvi sloj baze utisni u nokat te četkicom prijeđi preko ruba nokta. Višak proizvoda rasporedi ravnomjerno preko površine. Proizvod mora biti zaglađen i bez vidljivih tragova četkice. Ako se nakon sušenja gel obriše ili ostanu linije, aplikacija je bila pretanka zbog premalo gela ili prejakog pritiska četkice. Prije nanošenja boje na osušenu i ispoliranu bazu, bočicu dobro protresi kako bi se pigment i baza bolje sjedinile. Boja se nanosi u 2 sloja sa 30 sekundi sušenja između slojeva, završni sjaj suši 30 sekundi te pričekaj još 30, potom površinu noktiju prebriši cleanserom koji će sjaj učiniti jačim i dugotrajnijim.

Prilikom skidanja manikure ili pedikure, trajnim lakom lagano izrašpaj gornji sjaj kako bi razbila zaštitni sloj. Zatim svaki nokat pokrij blazinicom ili vatom natopljenom gel removerom, posebnom otopinom koja se koristi za soak off tehniku. Ako nisi upoznata s ovim načinom uklanjanja trajnog laka, saznaj sve o njoj u blog članku o zdravim noktima. Ako dio baze ostane na noktu nikad ga ne skidaj nasilno, već manje ostatke ukloni pomoću vitaminske doze ili ponovno primijeni soak off tehniku.

Baze su jedni od proizvoda koje je ključno znati koristiti prilikom tretmana trajnim lakom. I zato je važno da su kvalitetne i nježne prema noktima.

Upravo to je ono naše EVO baze čine svojom medicinskom formulom i zato jesu jedni od naših najprodavanijih proizvoda. Sve potrebne alate i materijale najviše kvalitete pronađi na Bio Sculpture web shopu.

0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaPovratak u trgovinu