Baza za nokte – Neizostavan sloj za savršenu manikuru

pročitajte na našem blogu

07/02/2021

Baza za nokte – Neizostavan sloj za savršenu manikuru

Treba vam baza za nokte? Osnovni korak prilikom bavljenja bilo kakvim poslom koji uključuje bojanje, lakiranje i premaz je baza. Bilo da je riječ o bojanju namještaja, lakiranju automobila ili pak noktiju, tri su osnovna koraka za uspješan finalni rezultat – baza, boja i završni sjaj.

Kao što joj i sam naziv kaže, baza je osnovni dio cijelog procesa. Pa je tako i baza za nokte najvažniji premaz u postupku manikure jer upravo o njoj ovisi na koji način će se formirati svaki idući sloj. Što je zapravo baza za nokte, koja je njezina svrha te kako ona djeluje na nokatnu površinu, donosimo u nastavku teksta.

 

Dugotrajni, lijepi i pigmentirani nokti

 Kako bi se boja mogla nanijeti u tankom i pigmentiranom sloju, baza za nokte je neophodan korak. Njezina osnovna uloga je izgladiti nepravilnosti i nedostatke te stvoriti glatku površinu na koju se nanosi gel ili lak. Bez baze, gel i lak bi loše prianjali uz nokatnu površinu, nokti bi djelovali neurednije te bi postojala znatno veća mogućnost za pucanjem i lomljenjem noktiju. Iskusni ”nail” tehničari znaju kako krajnji rezultat ovisi mnogo više o kvaliteti baze nego o gelu ili laku za nokte.

Osim što noktu daje čvrstoću te manikuru čini trajnijom, uloga baze je i zaštititi živce od štetnih kemijskih elemenata koji se posebice nalaze u lakovima za nokte.

Naravno, uvijek postoje iznimke, pa tako imate mogućnost koristiti i bazu i gel-lak za nokte bez ikakvih toksičnih tvari i kemikalija. To vam omogućuje Bio Sculpture, odnosno linija EVO koja se može pohvaliti kao prva na svijetu s medicinskom formulom i tehnologijom oxygenating gela. Riječ je o specifičnoj formuli koja sprječava dehidraciju noktiju, omekšava keratin te pripomaže u zaštiti prirodnog nokta od oštećenja.

 

Baza za nokte kao zaštita i izvor vitamina

Kako bi se spriječila krhkost noktiju, potaknuo njihov rast te osigurala dovoljna količina vlage,  Bio Sculpture je razvio tri različite vrste baze u svrhu tretiranja različitih vrsta noktiju. To su EVO OXYGENATING Base & Build, EVO FLEX Base i EVO CONTOUR Base & Build.

 

baze za nokte

 

EVO OXYGENATING Base & Build

 Riječ je o posebnoj medicinski odobrenoj formuli koja je razvila dugotrajan bazni gel koji održava savršen balans kisika i vodene pare na nokatnoj površini. Uz sadržaj vitamina A i E, rehidrira, njeguje i hrani prirodne nokte. Zbog iznimno kvalitetnih svojstava samoniveliranja, vrlo lako se izgrađuje snažni C luk, a nokti produžuju na što prirodniji način. Suši se svega 30 sekundi, a prilikom sušenja ne dolazi do intenzivnog toplinskog porasta što je također jedna od bitnih prednosti. Vrlo lako se uklanja te zahtijeva minimalno rašpanje.

 

 

EVO FLEX Base 

Evo FLEX je baza za nokte namijenjena krhkim, mekanim i tankim noktima sklonim listanju. Kao što mu i sam naziv govori, iznimno je fleksibilan te upravo zbog te fleksibilne formulacije vrlo izdržljiv.

Savršena struktura ove baze omogućuje jednostavno produživanje noktiju bez napora. Suši se 30 sekundi više od prethodnika, a uklanja se također vrlo brzo bez potrebe za grubim rašpanjem.

 

 

EVO CONTOUR Base & Build

Kombinacija ove baze i gela stvara nevjerojatno čvrstu mješavinu namijenjenu gradnji ekstenzija u svrhu produživanja prirodnih noktiju. Dugotrajno prianjanje omogućeno je sjajnom fleksibilnošću na prirodnom noktu.

Sušenje traje svega pola minute bez intenzivnog toplinskog porasta, a uklanjanje se također vrši na jednostavan i bezbolan način.

 

 

Ljekovita svojstva Ethos baza za nokte

Osim linije EVO, Bio Sculpture je razvio još jednu posebnu seriju proizvoda namijenjenu njezi, obnavljanju i jačanju prirodnih noktiju. I dok su EVO proizvodi uglavnom namijenjeni za geliranje noktiju i njihovo uređivanje trajnim lakom, Ethos ne zahtijeva dodatne „estetske“ detalje. Između različitih proizvoda u ovoj kolekciji, posebno se ističu tri terapeutske baze za nokte – vulkanska baza, baza od kalcija morske alge i baza od lavande.

Vulkanska baza namijenjena je liječenju slabih i lomljivih noktiju zahvaljujući ekstraktu vulkanskog kamena. Dodatak pistacijevog ulja dodatno učvršćuje nokte i daje im potrebnu fleksibilnost.  S druge strane, za nokte koji su istovremeno tvrdi i ispucali, tu je baza s ekstraktom morske crvene alge. Njezina uloga je jačanje keratinskih struktura te omogućivanje fleksibilnosti noktima.

I naposljetku imamo bazu od lavande koja je uz ekstrakt listova ružmarina idealno rješenje za obnovu iznimno oštećenih noktiju. Sadrži pomno odabrana ulja koja imaju funkciju smirenja i liječenja kompletnog nokta.

Kao što smo već prethodno spomenuli, Ethos asortiman možete koristiti samostalno ili pak kombinirati s ostalim proizvodima iz Bio Sculpture ponude.

 

baza za nokte

 

Baza za nokte: prvi korak je ključan za savršen krajnji rezultat

Da utvrdimo gradivo, bez baze za nokte, sav ostali dio procesa će biti uzaludan. Preskočite li prvi i ujedno najvažniji korak nanošenja baze, svakim sljedećim slojem gela ili laka riskirate kraći vijek trajanja. Time i naravno neuredniji izgled. Kako vam nokti ne bi izgledali prošarani te puni mrljica, potrebno je nanijeti bazu koja stvara gladak i ujednačen izgled. Između ostalog, sloj baze omogućava i lakše nanošenje laka te sprječava boje da se uvuku u prirodan nokat.

Ono što je mnogo važnije od vizualnog izgleda noktiju je unutrašnjost prirodnog nokta. Zato je iznimno bitno opskrbiti nokte hranjivim tvarima i vitaminima. Potrebno je i omogućiti optimalnu izmjenu kisika i vodene pare kako bi nokat mogao disati. Na taj način se sprječava razvoj gljivica i bakterija.

Kao što kuća ne može opstati bez kvalitetnih temelja, tako ni manikura ne može biti uspješna bez dobre baze. Baza je temelj lijepih noktiju. Iz tog razloga, birajte samo  najbolje baze za nokte koje će istovremeno štititi i hraniti vaše nokte te im pružiti besprijekoran izgled.

Prepustite svoje povjerenje Bio Sculpture proizvodima koji će vam pružiti upravo ono što tražite – kombinaciju zdravih i lijepih noktiju. Ako želite naučiti profesionalno uređivati nokte, prijavite se na naš tečaj za nokte.

0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaPovratak u trgovinu