pročitajte na našem blogu

25/03/2021

Gel za nokte by Bio Sculpture – optimalna kvaliteta & prirodni sastojci

Mnoge žene danas traže za kupiti gel za nokte online. Nekada su se tretmani uljepšavanja smatrali luksuzom dostupnim samo imućnijima. No danas si gotovo svaka žena može priuštiti barem jedan takav „luksuz“ mjesečno. Uz lijepu frizuru i obrve, omiljeni tretman je nedvojbeno geliranje noktiju. Manikura, pedikura te lijepi, uredni, nalakirani i tjednima postojani nokti ono su što veseli žene svih generacija.

Uz raznorazne svakodnevne obveze i radnje, običan lak na noktima vrlo brzo će se uništiti te početi ljuštiti. Zatim slijedi skidanje laka, ponovno lakiranje i sušenje po 15 minuta do pola sata. I taman kad to sve obavite, ujutro se probudite, krenete zakopčati gumb na bluzi i – paf! Okrznete vrh nokta, skinete komad boje i iznervirate se od samog početka dana.  Pa onda opet kreće skidanje, eventualni popravak oblika nokta i ponovno lakiranje do prve (ne)prilike. I tako u krug.

Kako biste izbjegli lakiranje noktiju 3-4 puta tjedno, pucanje, lomljenje i neprestane popravke, umjesto laka odaberite gel za nokte. Geliranjem vaši nokti će dobiti željenu čvrstoću, oblik, duljinu te tjednima postojanu boju i sjaj.

 

Gel za nokte – može li oštetiti vaše nokte?

 

Vječno pitanje oko kojeg se vode „kozmetički ratovi“ glasi: je li gel za nokte štetan? Ako nas pitate, odgovor može biti i pozitivan i negativan.

Ukoliko se radi s lošim materijalom upitne kvalitete, odgovor je – da, štetan je.  S druge strane, koristite li gel na prirodnoj bazi koji omogućava noktu da diše, odgovor je – ne, nije štetan.

Za početak važno je znati što obuhvaća proces geliranja. Riječ je o postupku učvršćivanja prirodnih noktiju posebnom mješavinom koja se suši, odnosno stvrdnjava u UV/LED lampama. Poseban naglasak u nastavku teksta stavit ćemo na važnost sastojaka koje pojedini gel sadrži.

 

Razlika između klasičnih i EVO gelova za nokte

 

Osnovni cilj svakog gela za nokte je stvaranje tanke te istovremeno čvrste strukture na prirodnim noktima. No, nije svaki gel za nokte isti. Njihove konzistencije se znatno razlikuju, baš kao i načini upotrebe.

Klasični gel za nokte smješten je u posudicama, iznimno je guste strukture te se nanosi kistom. Upravo zbog te iznimne gustoće, teško ga je nanijeti u tankom sloju preko cijele površine nokta. Ako se gel nanese u gustom sloju, on zahtijeva intenzivno rašpanje koje može uništiti nokatnu ploču. Kada se dovodi u pitanje štetnost geliranja noktiju fokus je na dvije stvari – rašpanje i kemijski sastojci.  Dakle, grubo i agresivno rašpanje je ono što u najvećoj mjeri oštećuje nokat te se maksimalno treba izbjegavati. Osim rašpanja, gelovi izrađeni od kemijskih spojeva koji ne propuštaju kisik do nokta, iznimno štete zdravlju vaših prirodnih noktiju.

gel za nokte prodaja

 

Nokat mora disati, primati potreban kisik te vitamine za pravilan rast i regeneraciju. Zatvorite li svoj prirodan nokat slojem nepropusne kemijske mješavine, oštećujete strukturu prirodnog nokta te mu „branite“ da diše.

Bio Sculpture je razvio posebnu formulu EVO kojoj je prioritetna svrha omogućiti noktima dotok kisika, nahraniti ih i učvrstiti. Osim toga, posebna pozornost posvetila se razvoju čak tri različite vrste gela od kojih svaki odgovara određenom tipu noktiju.  Nekoliko glavnih prednosti EVO gelova u usporedbi s klasičnim gelovima su:

 

 • Potpuno prirodni sastojci
 • Sjajna samonivelirajuća svojstva
 • Za oblikovanje noktiju ne koristi se brusilica
 • Potreba za rašpanjem je minimalna
 • Sprječavaju dehidraciju i ozljedu ploče nokta
 • Omekšavaju keratin
 • Lakše nanošenje jer je gel za nokte pakiran u bočici s kistom
 • Jedinstvena struktura koja imitira prirodan proces regeneracije nokta
 • Sadrže vitamine A i B
 • Kratko vrijeme sušenja (30-60 sekundi)
 • Zadržavaju dugotrajan visoki sjaj

 

 

Pravilnim tretiranjem noktiju do sjajnih rezultata

 

Osim o kvaliteti materijala i pribora za rad, od ključne je važnosti kome u ruke prepuštate ovaj tretman. Ni najkvalitetnija oprema na svijetu neće pomoći ako je osoba koja obavlja taj posao needucirana te nepravilno koristi materijal.

Ne dozvolite da vam presudni faktor za odabir salona bude vrlo niska cijena u odnosu na ostale. U većini slučajeva platit ćete nezadovoljstvo, loš rezultat, a na svojim noktima ćete imati premaze nekvalitetnih proizvoda.

bio sculpture gelovi za nokteEdukacija, iskustvo te posvećenost radu iznimno je bitna kako bi vam određena „nail“ tehničarka mogla pružiti kvalitetnu i zadovoljavajuću uslugu. U suprotnom, vaši prirodni nokti bit će uništeni nepravilnim tretiranjem, a gel za nokte će vam se brzo odlijepiti.  Ako se manikura, priprema i aplikacija odrade na pravi način, vaši nokti trajat će od tri do pet tjedana.

Nakon tog vremenskog perioda slijedi obavezna korekcija. Iako će vaši gelirani nokti možda trajati i dulje, nipošto nemojte raditi velike razmake između nadogradnje. Nekakva zlatna sredina su četiri tjedna, a nakon toga osim ružnog izrasta, postoji mogućnost postupnog odizanja gela.

Gel se ne mora odlijepiti, no poslije određenog vremena na pojedinim mjestima može doći do ulaska zraka u međuprostor. Upravo taj „međuprostor“ podložan je stvaranju vlage koja pogoduje nastanku gljivičnih oboljenja noktiju. Zato vodite računa da korekciju obavljate na vrijeme kako bi uvijek imale lijepe, sjajne i ono najvažnije – zdrave nokte!

0
  0
  Košarica
  Košarica je praznaPovratak u trgovinu