pročitajte na našem blogu

08/04/2021

Lampe za nokte – Neizostavna oprema svakog kozmetičkog salona

Ako tražite lampe za nokte, na pravom ste mjestu. U trenucima kada započinjete svoju ‘nail art’ priču, prvo na što se fokusirate  je odabir opreme i materijala. Kada je riječ o elektroničkim uređajima, lampe za nokte su broj jedan na listi potrepština. Bez lampi se nijedan sloj baze, gela, laka i sjaja ne bi mogao osušiti. Naravno, govorimo pod uvjetom da su lampe kvalitetne, ispravne i odgovarajuće jačine.

Najveća dilema koja se stvara pri ovom odabiru je – odabrati UV ili LED lampu. Posao će nedvojbeno obaviti obje vrste, no ipak, postoje sitne, ali bitne razlike koje morate znati.

U nastavku teksta donosimo vam detaljna obrazloženja, usporedbe obje vrste lampi te detalje na koje morate obratiti posebnu pažnju. Na vama je da procijenite i odaberete onu vrstu koja vam više odgovara i koju smatrate dugoročno boljim rješenjem.

UV lampe za nokte – Odlaze li polako u zaborav?

 

Razvojem tehnike geliranja noktiju, nastale su i prve UV lampe. Upravo ove lampe za nokte koristile su se dugi niz godina u kozmetičkim salonima sve do pojave LED lampi. No, ne možemo reći da su LED lampe potpuno preuzele tržište u svijetu manikure. Dobre, „stare“ UV lampe imaju i neke svoje prednosti kojih se mnogi još uvijek ne žele odreći.

Njihova prva prednost je niža cijena u odnosu na LED lampe za nokte. Druga pozitivna strana je i mogućnost mijenjanja žarulja nakon što originalne oslabe. Dakle, nije potrebno kupovati novu lampu već samo zamijeniti žarulje i ona će ponovno raditi svojom maksimalnom jačinom. S druge strane, gelovi i lakovi za nokte u ovim se lampama suše od 2-4 minute. I premda se taj vremenski interval na prvi pogled čini kratak, u usporedbi s LED lampama, puno je duži.

lakovi za nokte

Tako da je vrijeme sušenja prvi od minusa koje bismo dodali ovoj vrsti lampi. Također, troše znatno više energije u odnosu na novije lampe za nokte zbog čega im dodajemo još jedan minus. I kao treći minus naveli bismo zagrijavanje koje se događa prilikom stvrdnjavanja, odnosno procesa polimerizacije. UV lampe za nokte nerijetko se zagriju zbog čega klijentice ponekad mogu osjetiti neugodno peckanje po koži.

 

 

Kada je potrebno zamijeniti žarulje u UV lampama?

 

Ne postoji nekakvo strogo pravilo kada biste trebali zamijeniti žarulje u UV lampama. Njihovo slabije djelovanje obično uočite sami. No, s druge strane, ne biste smjeli dozvoliti da oslabljeno djelovanje lampi uočite na nekoj klijentici. U tom slučaju, propast će kompletna manikura jer se nijedan premaz neće osušiti te će ostati ljepljiv i nedovršen.

Iz tog razloga napravljen je prosjek te okvirno trajanje žarulja kako biste spriječili njihovo gašenje na vrijeme.  Za otprilike 30 do 40 korištenja tjedno, žarulje bi trebali promijeniti svakih 4 do 6 mjeseci. Ukoliko UV lampe za nokte koristite dvadesetak puta tjedno, žarulje će biti potrebno mijenjati svakih 6 do 8 mjeseci. Ako ih pak koristite manje od 20 puta tjedno, bit će dovoljno promijeniti žarulje jednom godišnje.

 

LED lampe za nokte – Revolucija u svijetu manikure

 

Baš kao što smo već ranije spomenuli prilikom upoznavanja s UV lampama, LED lampe su nešto skuplje od prethodnika. Ipak, cijene nisu toliko drastično visoke da bi vas odbile kupiti lampu u kojoj se gelovi i baze za nokte suše svega 30-60 sekundi! Riječ je o lampama visoke kvalitete koje troše znatno manje energije, a posao odrađuju do tri puta brže.

lampe za nokte biosculptureNajveća razlika između ove dvije vrste lampi je u tzv. fotoinicijatorima. Riječ je o specifičnim sastojcima koji apsorbiraju svjetlost te je pretvaraju u energiju koja pogoduje procesu polimerizacije. LED i UV lampe ne sadrže iste fotoinicijatore te upravo u njima leži ključna razlika. Različite vrste fotoinicijatora drugačije djeluju na gel, pa se iz tog razloga gelovi za nokte brže suše u LED lampama.

Jedina „mana“ koju bismo mogli navesti za ove lampe jesu nepromjenjive žarulje. Za razliku od UV lampi, u ovim lampama nećete moći promijeniti žarulje. Lampa ima svoj određeni rok trajanja, a nakon što svjetlost oslabi ili se potpuno ugasi, potrebno je kupiti novu lampu. No, uzmemo li u obzir da je vrijeme trajanja LED žarulja do čak 50000 sati, ova vrsta lampe je svakako isplativa investicija. Još jedan plus za LED lampe je NE emitiranje UVA i UBB zraka koje izazivaju peckanje i stvaranje topline.

Bio Sculpture u svojoj ponudi ima sjajne LED/UV lampe za sušenje gela i trajnog laka. Premda u svom nazivu sadrže i LED i UV, ove lampe imaju isključivo LED žarulje. Oznaka „UV“ u ovom slučaju označava da lampe imaju mogućnost sušenja svih vrsta gelova. Lampe su praktičnog i modernog dizajna s ugrađenim timerom. Također imaju i odvojivo dno što omogućava sušenje laka na nogama.

 

 

Ubrzan proces izrade i dulji vijek trajanja noktiju uz EVO

 

Živimo u nekom ludom, užurbanom dobu kada nam je svima dan prekratak i sve bismo htjeli obaviti što prije. Pa čak i tretmane uljepšavanja. Bilo bi najidealnije kada bismo mogli ući u kozmetički salon, a za pola sata izaći sređeni od glave do pete. Zar ne? No, stvarnost je ipak drugačija i za neke stvari je potrebno više vremena kako bi bile obavljene na ispravan način.

LED lampa za nokteSrećom, tehnologija je napredovala u svim područjima, pa tako i u svijetu „beauty“ industrije. Kao što smo već ranije istaknuli, dogodila se revolucionarna promjena za tretmane uljepšavanja noktiju dolaskom LED lampi. Ove su lampe znatno ubrzale proces geliranja i lakiranja noktiju općenito. S obzirom da se svaki premaz mora sušiti, skraćeno vrijeme sušenja čini veliku razliku u trajanju procesa.

EVO gel-baze za nokte suše se svega 60 sekundi, dok će lak biti suh za samo 30 sekundi. Kvalitetne LED/UV lampe besprijekorno će osušiti svaki sloj, a svjetleći timer omogućit će vam da pratite vrijeme. Koristeći EVO materijal, vaši nokti će disati, biti nahranjeni, čvrsti, zdravi i lijepi tjednima!

 

EVO proizvodi za vas:

Mini LED lampa za nokte: https://biosculpture.hr/product/mini-lamp/

LED stolna lampa fleksibilna: https://biosculpture.hr/product/led-stolna-lampa-fleksibilna/

LED/UV lampa 48 w: https://biosculpture.hr/product/uv-led-lampa-48w/

0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaPovratak u trgovinu